intro shape
Naar overzicht

Huisvestingsadvies en verhuismanagement Woonpalet woningcorporatie

Huisvestingsadvies Zeewolde

Het project

“Hoe krijgen we een eenheid tussen ons bestaande kantoor en de nieuwbouw? ”
Dit was de eerst vraag die we kregen van Woonpalet Zeewolde. Deze woningcorporatie uit Zeewolde had voornemens om aan het bestaande kantoorpand een kantoorgedeelte aan te bouwen. Woonpalet was op zoek naar een partij die hen kon adviseren en begeleiden bij het realiseren van de nieuwe kantooromgeving. Een van de belangrijkste opdrachten was om in samenwerking met de bouwkundig architect een plan te maken waarin het bestaande kantoor en de nieuwbouw goed op elkaar zouden aansluiten. Daarnaast was het de wens van Woonpalet om een werkomgeving te creëren die aansluit bij de organisatie en voor klanten een laagdrempelige en klantgerichte uitstraling heeft. Beijer Advies heeft in nauwe samenwerking met de medewerkers een plan uitgewerkt waarin de wensen van de verschillende afdelingen zijn verwerkt. In dit plan is het bestaande meubilair zoveel mogelijk weer ingezet en aangevuld met nieuwe elementen.

De publiekshal is een open en vriendelijke publiekswinkel geworden, waarin de klantgerichte en transparante manier van werken nog eens onderstreept wordt. Hierbij is echter ook aandacht besteed aan de veiligheid van de medewerkers. Zo zijn de spreekkamers voor zowel de frontoffice als de backoffice goed zichtbaar en zijn hierin de nodige veiligheidsvoorzieningen aanwezig.

De kantoorruimten zijn onderverdeeld in flexibele delen en vast kamers. Door het toepassen van glazen wanden oogt het geheel open en plezierig. In het bestaande kantoor zijn met minimale ingrepen grote resultaten bereikt die bijdragen aan de eenheid met de nieuwbouw. Een eyecatcher is de opvallende print op de muur van het trappenhuis die loopt vanaf de begane grond tot aan de 2de verdieping. Naast ontwerp en advieswerkzaamheden met betrekking tot het interieur heeft Beijer Advies de opdrachtgever ook ondersteund tijdens de uitvoering van het project door het verzorgen van:

  • Projectbegeleiding tijdens het gehele project;
  • Aansturen diverse partijen;
  • Advies met betrekking tot verhuisbewegingen tijdens de werkzaamheden;
  • Draaiboek interne verhuizingen tijdens uitvoering