intro shape

Huisvestingsonderzoek

Door een grondig huisvestingsonderzoek worden allerlei processen in beeld gebracht met als doel deze slimmer, effectiever én efficiënter in een nieuwe omgeving te implementeren.

Huisvesting keuzes kunnen lastig en ingewikkeld zijn. Een huurcontract verlengen, herhuisvesting van uw organisatie, afstoten van panden, nieuwbouw, het optimaliseren van uw vierkante meters; een huisvestingsadviseur van Beijer Advies helpt u graag bij het nemen van de juiste beslissing. Wij weten precies waar de winst te behalen valt. Lees hier meer over op onze pagina huurbemiddeling.

huisvestingsonderzoek

Door een grondig huisvestingsonderzoek worden allerlei processen in beeld gebracht met als doel deze slimmer, effectiever én efficiënter in een nieuwe omgeving te implementeren. Ook de functionaliteit van het pand en de bezettingsgraad van de ruimtes vindt u terug in een huisvestingsonderzoek. De mens achter het proces staat bij dit onderzoek centraal. Effectief werken/leren en wonen betekent niet voor iedereen hetzelfde en elke organisatie, ook de uwe, is uniek.

Een locatieonderzoek is een belangrijk onderdeel van een huisvestingsonderzoek. Hierbij kijken wij onder andere naar de bereikbaarheid en de ligging van het pand, de prijs per m2 en of het vloeroppervlak toereikend is voor nu en in de toekomst. Om een objectieve locatiekeuze te maken wordt ook bekeken of de functionaliteit van het pand aansluit bij uw organisatie. Het haalbaarheidsonderzoek moet uitwijzen of de te verwachten investeringen die er nodig zijn reëel en realiseerbaar zijn.

Het resultaat van het huisvestingsonderzoek wordt vertaald in een heldere rapportage. Op beslissingsniveau geeft onze huisvestingsadviseur vervolgens een presentatie over de bevindingen en conclusies.

In de regel wordt Beijer Advies ook betrokken bij het vervolg op een huisvestingsonderzoek. Omdat wij beschikken over integrale kennis van de markt, onafhankelijk zijn en een multidisciplinair team enthousiaste medewerkers hebben, zijn wij erop toegerust onze opdrachtgevers in elke fase van hun huisvestingstraject te begeleiden.

Is uit het onderzoek naar voren gekomen dat u beter op zoek kunt gaan naar een meer passende omgeving, dan kunt u ook op onze betrouwbare kennis rekenen als het gaat om huurbemiddeling.

Ook als het advies is om niet te verhuizen maar misschien alleen te verbouwen dan loont het om het huurcontract kritisch tegen het licht te houden. Grote kans dat er structurele kostenbesparingen én contractverbeteringen zijn te realiseren. Daarnaast maken de interieurontwerpers van Beijer Advies aan de hand van het huisvestingsconcept en het programma van eisen een creatief en functioneel interieurontwerp dat aansluit bij de visie, de identiteit en de werkprocessen van uw organisatie.