intro shape

Het gemeentehuis van West Betuwe is afgelopen maandag opgeleverd!

Naar overzicht

Het gemeentehuis van West Betuwe is afgelopen maandag opgeleverd. Bijna vijf jaar na de start van de fusiegemeente is de vernieuwde huisvesting klaar voor gebruik. De medewerkers trekken er binnenkort in.

In enkele jaren is een verouderd gemeentehuis verbouwd en uitgebreid tot een modern en duurzaam gebouw. Aan de voorzijde valt een nieuw paviljoen op met daarin de publiekshal en de raadzaal. Binnen is een flexibel en gevarieerd kantoorconcept gecreëerd met veel licht en ruimte in het interieur. De nadruk ligt op samenwerken en ontmoeten in allerlei vormen. Centraal in het gebouw staat de ‘plaza’, een voormalige binnentuin die is omgetoverd tot een overdekte ontmoetingsruimte annex restaurant.
Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid met name in materiaalkeuzes, hergebruik en energiezuinigheid.

Het gebouw zal in zijn eigen energie voorzien, o.a. door WKO, een PV-installatie en een doordacht klimaatconcept.
Het resultaat is er gekomen dankzij intensieve samenwerking met de interne organisatie, cepezedWorkWireDGMR en WSP. Realisatie door WAM&VanDuren Bouwgroep en WSi techniek.
Algehele projectleiding door: Nico (J.N.) van de Poel en Winfried Dullaart (namens Beijer Advies).

Beijer Advies verzorgde de begeleiding van het hele traject: Programma van Eisen, selecties, ontwerpbegeleiding, aanbestedingen en projectmanagement in de uitvoering.

Gerelateerd