intro shape
Naar overzicht

Een nieuw en duurzaam kantoor voor DGMR in Arnhem

Het project

DGMR, een toonaangevend adviesbureau op het gebied van duurzaamheid en bouwfysica, heeft onlangs een nieuw kantoor in Arnhem betrokken. Het kantoor bevindt zich in een bestaand pand dat volledig is verbouwd met oog op energie-efficiëntie en duurzaamheid.

Vóór de duurzame oplossingen had het pand een D-label. De energie die we in de verbouwing staken, heeft zich uitbetaald. Het uitgangspunt tijdens de verbouwing was hergebruik. “Wat nog goed was, hebben we opnieuw gebruikt. Zoals grote delen van de huidige installatie voor ventilatie en elektriciteit”, licht directeur Ieke Kuijpers toe. “We maakten ons kantoor energiezuiniger door onder andere LED-verlichting toe te passen. Ook vervingen we de volledige regeltechniek en plaatsten we een warmtewiel in de bestaande luchtbehandelingskast.”

We onderzochten verder of de zonwerende beglazing en de isolatie van het pand nog voldeden, dat bleek het geval te zijn. Daarnaast probeerden we zo min mogelijk nieuwe materialen toe te passen. Zo lieten we de tegels in de toiletten schilderen in plaats van ze te vervangen. En de ontvangstbalie is hergebruikt en van een modern jasje voorzien. Uit het vorige pand namen we het meubilair mee. Extra meubilair schaften we tweedehands aan. De vloerbedekking en lichtwering hebben een cradle-to-cradle certificaat.

Het interieurontwerp van het kantoor is verzorgd door Liesbeth Albers. Het resultaat is een inspirerende en functionele werkomgeving, waarin moderne technologie naadloos is geïntegreerd. 

Beijer Advies, heeft het verbouwingsproces van het kantoor begeleid. We hebben ervoor gezorgd dat de verbouwing gestructureerd verliep en hebben expertise geleverd op het gebied van huisvesting. 

Het duurzame kantoor van DGMR in Arnhem toont aan dat technologische ontwikkelingen, energie-efficiëntie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan met een bewuste keuze voor materialen en hergebruik.