intro shape
Naar overzicht

Libertas Pascal gaat voor duurzaamheid

Huisvestingsadvies Utrecht

Het project

Voor Libertas Pascal hebben wij een advies- en ontwerp opdracht mogen uitvoeren voor hun recent geopende tweede locatie aan de rand van Utrecht. De activiteiten van deze drukkerij zijn uitgebreid door de integratie met hun partner Probook (online tool voor het drukken van boeken in kleinere oplage). Op de nieuwe locatie is een modern grafisch productiebedrijf ontstaan: “alles onder een dak”.

Beijer Advies is gevraagd voor advies hoe beide bedrijven, met respect voor het eigen DNA, op moderne wijze ingericht kon worden. Uitgangspunten hierbij waren; een open structuur, verbinding met de productieafdelingen en het creëren van een inspiratieplek.

Het interieur

In het kader van duurzaamheid was het uitdrukkelijk de wens om zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande en duurzame middelen. Zo adviseerden wij vloerbedekking te gebruiken van gerecyclede materialen en zijn de reeds aanwezige kasten en bureaus hergebruikt en voorzien van een nieuw dekblad.

Voor Libertas Pascal was Beijer Advies twee keer eerder opdrachtgever en was dit “wederom een zeer geslaagd eindresultaat!”.